زیردریایی «بعثت» با وزن بیش از 1300 تُن، پُر کننده فاصله میان زیرسطحی‌های نیمه سنگین ایرانی (کلاس فاتح) با زیردریایی‌های سنگین 2300 تُنی (کلاس طارق) خواهد بود.

 به گزارش مشرق، اهمیت استفاده از زیرسطحی‌ها در حفاظت از آبهای سرزمینی و منافع کشور در آبهای آزاد به گونه‌ای است که متخصصان کشورمان پس از خودکفایی در تولید زیردریایی‌های سبک غدیر، به سمت ساخت زیردریایی‌های کلاس نیمه سنگین بروند که نتیجه آن «فاتح» ایرانی بود.

زیردریایی ایران با قابلیت شلیک موشک
زیردریایی سبک کلاس غدیر

زیردریایی ایران با قابلیت شلیک موشک
زیردریایی نیمه سنگین کلاس فاتح

اما در حوزه زیردریایی‌های سنگین یا کیلوکلاس، متخصصان دریایی ابتدا اقدام به تعمیرات اساسی زیردریایی‌های طارق و یونس کردند که توان نیروی دریایی را در این حوزه نشان داد، این اقدام درحالی صورت گرفت که ایران هیچ پلان و دفترچه راهنمایی درخصوص این زیرسطحی‌ها در اختیار نداشت.

در دهه 70 بود که جمهوری اسلامی ایران 3 فروند زیردریایی سنگین طارق، یونس و نوح را خریداری کرد.

با عملیاتی شدن چندین فروند زیردریایی سبک کلاس غدیر در آب‌های خلیج فارس -که توانایی اجرای عملیات در آب‌های کم عمق و امکان پایین شناسایی شدن را دارند- امکان اعزام واحدهای زیرسطحی کیلو به عملیات فرامنطقه‌ای، بدون به خطر افتادن توان زیرسطحی کشور در منطقه فراهم شد و در سال 90 برای اولین بار یکی از زیرسطحی‌های سنگین ارتش با نام «یونس»، به منظور نشان دادن اقتدار دریایی ایران با گذر از آبراه‌های بین المللی، وارد دریای سرخ شد که نشان دهنده عملیاتی بودن این زیردریایی و مثبت بودن تعمیرات صورت گرفته بر روی آن توسط متخصصان داخلی بود.

زیردریایی ایران با قابلیت شلیک موشک
زیردریایی سنگین کلاس طارق در حال تعمیرات

در حقیقت باید گفت «غدیر» دروازه ورود ایران به حوزه طراحی و ساخت زیردریایی‌های سبک و «فاتح» نیز اولین قدم برای ساخت زیردریایی‌های نیمه سنگین با تُناژ 600 بود.

اما با توجه به اینکه اصول و تاکتیک‌های ساخت شناورهای زیرسطحی عمدتاً مشابه و یکسان است، جا داشت تا با طراحی و ساخت زیرسطحی‌های سنگین، توان حفاظت از آبهای سرزمینی جمهوری اسلامی ایران هرچه بیشتر افزایش یابد، که در این راستا طراحی و ساخت زیردریایی «بعثت» در دستور کار قرار گرفت تا دروازه‌ای باشد برای ورود ایران به عرصه طراحی و ساخت زیردریایی‌های سنگین.

زیردریایی ایران با قابلیت شلیک موشک
زیردریایی سنگین کلاس طارق

با توجه به اینکه این زیردریایی به گفته امیر دریادار حبیب‌الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش، مراحل مطالعاتی را پشت سر گذاشته، به بررسی برخی مشخصات و ویژگی‌های این غول زیرسطحی خواهیم پرداخت؛ زیردریایی که قرار است وزنی بیش از 1300 تُن داشته و پُر کننده فاصله میان زیرسطحی‌های نیمه سنگین ایرانی (فاتح) با زیردریایی‌های سنگین 2300 تُنی (کلاس طارق) باشد.

امیر دریادار دوم فرهاد امیری معاون جهاد خودکفایی کل ارتش نیز در همین رابطه گفت: همیشه در ساخت نمونه‌های اول، بحث طراحی مفهومی، مقدماتی و مهندسی و همچنین خریداری نمونه اجزا باید صورت بگیرد و منابع شناخته شوند. لذا ساخت نمونه‌های اولیه زمان طولانی‌تری را می‌طلبد.

امیری تأکید کرد: به عنوان مثال ساخت ناوشکن جماران 12سال طول کشید اما ناوشکن دوم که دماوند است، امسال رونمایی خواهد شد، به همین جهت باید اجازه دهیم زمان جلوتر رفته و طراحی‌ها کامل شود و اجزای کار و منابع کامل به دست بیاید زیرا نمونه‌های اول، مبنایی است تا ساخت نمونه‌های بعدی صورت بگیرد.

معاون جهاد خودکفایی ارتش گفت: هرچقدر در ساخت نمونه‌های اولیه دقت کنیم طبیعتاً نمونه‌های بعدی کامل‌تر و مطمئن‌تر خواهد بود. به همین دلیل زمان خاصی برای اعلام پایان ساخت زیردریایی بعثت مد نظر نیست و باید اجازه دهیم تحقیقات، روند طبیعی و معمول خودش را انجام دهد که نمونه‌های بعدی آن را هم بسازیم.

زیردریایی ایران با قابلیت شلیک موشک
تصویری از طراحی اولیه زیردریایی بعثت

در طراحی اولیه، زیردریایی «بعثت» با طولی در حدود 60 متر و توان عملیات در عمق 300 متری، دارای 6 لانچر پرتاب اژدر و قابلیت مین‌ریزی خواهد بود که علاوه بر شلیک اژدر، پرتاب کننده موشک‌های کروز دریایی نیز هست؛ موشک‌هایی که جمهوری اسلامی ایران با طراحی و ساخت چندین مدل -از جمله «نور» با برد 120 کیلومتر و قادر با بُرد 200 کیلومتر- تعداد بسیار زیادی از آنها را در اختیار دارد.

زیردریایی بعثت که به نظر می‌رسد سرعتی در حدود 12نات در سطح و 20 نات در زیر سطح خواهد داشت، در آینده، تکمیل‌کننده زنجیره توان زیرسطحی جمهوری اسلامی ایران در آبهای  سرزمینی و بین‌المللی خواهد بود.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 23
  • در انتظار بررسی: 21
  • غیر قابل انتشار: 12
  • ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۹
    تلاش مذبوحانه سایت مشرق باری فریب مردم
  • ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۹
    55 19
    ببند دهنتو خائن
  • ۱۲:۴۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۹
    40 15
    آب رو بریزید همون جاکه سوخته!!!!!!!!!!
  • ۱۳:۲۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۹
    29 8
    تا چمت دربیاد
  • ۱۳:۳۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۹
    29 6
    میدونید به چی فکر میکنم؟ به این که چند سال پیش یه خبر میخوندم که روسیه داره یه زیر دریایی میسازه اندازه ی زمین فوتبال اگه طارق سنگینه پس اون چیه؟ (خدایی کنایه نمیزنم)
  • ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۹
    11 38
    راستی این بادکنک صورتیه الان زیردریاییه؟ خخخخخخخخخخ
  • ۱۴:۵۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۹
    25 5
    مثل اينكه كور رنگي داري!
  • حسین ۱۵:۰۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۹
    25 4
    خیلی خنده دار هست این تصمیمات مال 10-15 سال پیش هست که الان رسانه ای شده مطمئننا تکنولوژی و صنعت فعلی حوزه دفاعی چندین مرحله پیشرفته تر از چیزی هست که اعلام می کنن تنها دلیلی هم که الان داره بحث میشه اینه که یهو نسل بعدی رو رونمایی نکنن و همه بگن الکی هست و ...
  • ابوذر ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۹
    6 9
    شما خودتو سفت بگیر فریب نخوری !!:-) :-) :-) :-)
  • REZA ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۹
    4 10
    قول داده بودید فاتح امسال رونمایی کنید؟؟ فعلا به وعده های قبلی عمل کنید تا برسیم به تناژ 1300 به بالا.
  • ۱۵:۱۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۹
    12 0
    اون فوق سنگینه خیالت راحت شد؟
  • سعید ۰۰:۵۱ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۲
    18 3
    والله با این مدیر های ضعیف و تنبل در عرصه های اقتصادی این جور به پیشرفت نظامی رسیدن هنره
  • john ۱۱:۱۲ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۲
    17 0
    در مقایسه با زیردریایی های 26 هزار تنی(فوق سنگین)، زیردریایی های کلاس کیلو جز نیمه سنگین ها محسوب میشه.... در واقع کلاس غدیر میشه فوق سبک... کلاس فاتح میشه سبک...
  • حسین ۰۲:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۲
    9 0
    اون اضافه وزن داره
  • بهرام ۲۲:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۰
    10 5
    آیا امکان ساخت زیر دریایی نظامی که قابلیت نفوذ به عمق ششصد متر زیر دریا را داشته باشد، وجود داردکه همزمان قابلیت شلیک موشک از عمق ششصد متری را داشته باشد
  • حسین ۱۹:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۰
    3 27
    با این مهندسای تنبل کشورمون این اگه بتونه قایق موتوری هم منهدم بکنه باید به خودمون ببالیم
  • ۱۱:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۱
    16 4
    همین بس که اگر توسعه نظامی به این شکل نبود و حتی چیزهایی که خبر رسانی نمیشه نبود ایران مدتها پیش هدف قرار میگرفت . اجنبی از ما بیشتر به پیشرفتهای نظامی ایران آگاهی داره و الا گوشت کشور ما بیشتر از افغانستان و عراق و سوریه و یمن زیر دندونشون مزه داره
  • فرزندی از دیار ایران زمین ۱۲:۱۱ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۹
    7 2
    اقایون باسواد مملکت این زیر دریایی ها فقط بر اساس موقیعت جغرافیایی خلیج همیشه فارس ساخته میشه فقط برای دفاع از مملکت نه برای تجاوز به حریم ابی کشورهای منطقه
  • pouya76 ۲۲:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۹
    15 2
    تا وقتی سوخت زیر دریایی ایران اتمی نشه به هیچ دردی نمی خوره
  • علی هستم ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۱
    6 1
    انشاالله که دراثه زیردریایی به خودکفایی برسیم اما خداکنه مسعولین یادی هم از مردم بیچاره خودمون کنند وتلاش کنند که فقیر درکشورنداشته باشیم
  • ناشناس ۲۱:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۷
    8 2
    واقا مرحبا ماتاسپا داریم غم نداریم خدارا شکر اینهمه زیر درایی داریم
  • داریوش ۱۲:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    11 0
    احسنت به نظر من اگر به نخبه گان و جوانان جویای نام ایران اسلامی میدان داده شود و البته حمایت های همه جانبه بخصوص مالی شود قادر خواهیم بود بهترین تجهیزات از زیردریایی گرفته تا بهترین جنگنده ها را بسازیم چون دانشمندان و نخبگان ما چیزی از کشورها دیگر کم که ندارند بارها هم ثابت کردند که در دنیا بهترین هستند
  • مسلم ۱۸:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۹
    15 2
    اگه به جونای خودمون میدون بدیم خیلی پیشرفت میکنیم کشور ما امثال شهید طهرانی مقدم کم نداره شهید شهریاری که صنعت هسته ایمونو مدیونش هستیم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس