کد خبر 469510
تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۰:۳۳

یک متخصص تغذیه با اشاره به اینکه خوردن سیرابی به حفظ سلامتی بدن کمک می‌کند،‌ گفت: مصرف سیرابی جهت جلوگیری از ریزش مو و ابتلا به سرطان موثر است.

به گزارش مشرق، مرتضی صفوی، با اشاره به اینکه سیرابی یکی از قسمت‌های معده نشخوارکنندگان است، گفت:‌ معده این جانوران شامل 4 قسمت سیرابی،‌شیردان، هزارلا و نگاری بوده که خوردن سیرابی برای سلامتی بدن توصیه می‌شود.

وی افزود: مصرف غذایی سیرابی در هند و پاکستان همچون ایران متداول بوده و در مقایسه با گوشت، پروتئین آن بیشتر  است همچنین آمینواسیدهای ضروری بدن با خوردن سیرابی تأمین می‌شود.

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه مصرف 100 گرم سیرابی 8 درصد نیاز بدن به کلسیم را رفع می‌کند، گفت: همچنین مصرف این میزان سیرابی حاوی 7 گرم پروتئین و 4 گرم چربی است.

صفوی ادامه داد: آهن سیرابی همچون گوشت قرمز برای رفع کم‌خونی مناسب است و هر 100 گرم سیرابی 5 میلی‌گرم آهن دارد همچنین سلنیوم موجود در سیرابی آنتی‌اکسیدان مناسبی برای بدن دارد که سبب جلوگیری از ابتلاء به سرطان می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه در صورت افزایش کلسترول در بدن گرفتگی عروق ایجاد می‌شود، گفت: کلسترول موجود در سیرابی به دلیل اینکه چربی پایینی دارد مثل گوشت قرمز خطر‌آفرین نیست و می‌توان گفت کلسترول سیرابی از گوشت گاو و گوسفند و مرغ کمتر است.

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه دو سوم کلسترول خون را  بدن می‌سازد و یک سوم از غذا حاصل می‌شود، گفت: اگر کلسترول دریافتی زیاد باشد این تنظیم خودکار در بدن وجود دارد که خود بدن کمتر این کلسترول را بسازد ولی زمانی که افراد کلسترول خیلی بالا از طریق مصرف بعضی از غذا همچون مایونز و انواع سس چرب داشته باشند دیگر بدن قادر به این تنظیم نیست.

وی به عنصر روی موجود در سیرابی اشاره کرد و گفت: این مسئله نیز سبب بلندی قد، پرپشتی مو شده و مانع ریزش موی سر می‌شود و در واقع 100 گرم سیرابی 11 درصد نیاز روزانه بدن را به روی تأمین می‌کند. این مسئله برای تولید اسپرم، افزایش حس چشایی، بویایی و تقویت سیستم ایمنی بدن حائز اهمیت است.

صفوی گفت: سیرابی همچنین حاوی انواع ویتامین‌ها شامل ویتامین B1، B2، B6،B12 بوده و ویتامین A آن نیز زیاد است. بنابر این خوردن آن برای افراد و حفظ سلامتی حائز اهمیت است البته باید توجه کرد که سیرابی را باید قبل از پخت به خوبی بشوییم و از نظر بهداشتی نسبت به تمیزی آن مطمئن شویم.

این متخصص تغذیه بیان داشت:‌ 100 گرم سیرابی 130 کالری دارد و نسبت به آجیل و قند کالری آن کمتر بوده بنابر این مصرف آن مناسب است.

وی در پایان در رابطه با پرزهای سیرابی گفت: خوردن این پرزها در صورتی که به خوبی شسته شده باشند، مشکلی ندارد فقط افراد باید توجه داشته باشند که برای مصرف سیرابی بهتر است آن را با آب لیمو سرو کنند تا جذب آهن آن افزایش یابد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۰۰:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۹
    0 0
    :/ ?
  • مصطفی ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۹
    0 0
    دمت گرم از این خبر ها بزار . بابا من کلی از کچلی زنج می بردم
  • ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۹
    0 0
    وااااااااااااااااای چقدر سیرابی میخاد مشرق نور به روحت بباره با این گزارشت ،گرسنه شدم
  • ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۹
    0 0
    مشرق جان در تآئید فرمایشات گهر بار و خبر مسرت بخش معجزه سیرابی و بخصوص تآثیر این غذای سنتی و آبا و اجدادی در رفع ریزش مو و درمان بلای خانمان سوز طاسی سر ، حکما و اساتید طب سنتی فرموده اند ، در موارد ریزش شدید و مزمن موی سر که عنقریب به فاجعه کچلی منجر خواهد شد ! اگر سیرابی خام و تازه را روی سر کشیده و محکم به کَلَه ببندند و پس از دو روز باز کنند و مجددآ یک سیرابی تازه دیگر ..........! و تا یکماه این عمل را تکرار کنند ، معجزه محیر العقول سرابی و رویش موی پُر پشت و کاملآ فرفری را به چشم خواهند دید ! البته امیدواریم این خبر مبارک و میمنت اثر باعث ازدحام جمعیت و تشکیل صفوف طولانی در مقابل کله پاچه فروشی ها و احیانآ سوء استفاده صنف شریف کله پز ها نشود !!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس